הלכות בשר וחלבמוריהמוריה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 13/11/23 17:58 כט בחשון התשפד

שאלה

כבוד הרב פעם הייתה לי תקרית ששכחתי שאכלתי בשר ואז ישר אחר כך אכלתי חלב וזה היה לגמרי בטעות ובעקבות זה לקחתי על עצמי לשמיר שש שעות בין בשר לחלב ועכשיו אכלתי בהפרש של שלוש שעות האם ערבתי על הלכה ואם כן איך אפשר לכפר על זה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. עברת על הקבלה שלך שהיא בעצם נדר. על כן תמיד כשאתה מקבל על עצמך תאמר בלי נדר.

כפרה על כך היא חרטה ווידוי והכרת החטא, ולאחר מכן לימוד הל' נדרים היטב וכן הל' בשר בחלב.

ואי"ה תהיה תמיד למעלה.