פיטום הקטורת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/23 19:31 כח בחשון התשפד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אבקש לדעת כמה פעמים ביום אישה צריכה לקרוא את פיטום הקטורת?

אני ברוך ה' מתפללת שחרית.

האם אני חייבת לקרוא בסמוך לתפילה או שניתן גם בהמשך היום?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בספרו 'כף החיים', סימן י"ז אות י"ח, כותב ר' חיים פלאג'י כי אמירת 'פיטום הקטורת' היא סגולה נפלאה לעשירות. וזו לשונו: "יכתוב פרשת הקטורת על קלף או גוויל בכתב אשורית כספר תורה, ויקרא בו ויעשה לו סגולה. דהקטורת מעשיר ומובטח לו דלא יופסק פרנסתו, ותמיד יהיה לו פרנסה טובה וכלכלה ברווח ולא בצמצום".

בספר סדר היום כתב וז"ל, החושש עליו ועל נפשו ראוי להשתדל בכל עוז בענין הזה ולכתוב כל ענין הקטורת בקלף כשר בכתיבת אשורית ולקרות אותו פעם אחת בבוקר ובערב בכוונה גדולה, ואני ערב. ודברי סדר היום שיש לכתוב פרשת פיטום הקטורת על קלף, הובאו גם בספר סגולות ישראל (מערכת ק' ס"ק כ"ה), ובספר מעבר יבוק (ענין הקטורת סוף פ"ב), ובספר מקור חיים (הלכות תפילה סימן קל"ב).

מכאן שאין צורך להצמיד את הקריאה לתפילה, וראוי לומר פעמיים ביום.

מצוטט מתוך התשובות להלן - ממליץ לעיין בהן:

https://www.yeshiva.org.il/ask/23050

https://www.hidabroot.org/article/215670