חזרה בתשובה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/11/23 19:38 כח בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בן 15 ממשפחה חילונית ממש כאלה שלא אוכלים כשר ואפילו כיפור לא שומרים.

זה לא תמיד היה ככה בעבר היה לנו במשפחה רבנים מקובלים ממרוקו ומפולין.

בשנתיים האחרונות לאחר הבר מצווה התחלתי להתחזק מאוד להתחיל להתקרב לאבא שבשמים,

קיבלתי על עצמי מצוות ציצית, שמירת שבת, להתמיד בהנחת תפילין כל בוקר, לקרוא שמע ישראל לפני השינה, לברך על אוכל, אפילו שאני נועל נעליים אני אומר תודה שאני לא הולך יחף, עושה מה שאני מאמין גם כשהמשפחה לא תמיד תומכת.

הגעתי למסקנה שאני רוצה לעשות תשובה אבל אני לא באמת יודע מה זה תשובה אם זה פנימי או חיצוני או לא יודע מה, איך אני יכול לדעת שאני באמת בעל תשובה? מה זה בעצם אומר לחזור בתשובה?

. תודה רבה כבוד הרב ושבוע טוב

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מה שאתה מספר על עצמך זו בדיוק 'תשובה'. להתקדם ולהתחזק בקיום מצוות. כך אתה עושה וכך תמשיך לעשות לאט לאט בהדרגה לפי הכוחות שלך ולפי מה שמתאפשר לך.

כדי לדעת מה לעשות צריך ללמוד. לכן חשוב שתקדיש זמן ללמוד ולדעת כיצד לשמור שבת, כיצד להתפלל, כיצד לברך וכו'

אני ממליץ לך על הספר פניני הלכה - כולו מצוי ברשת:

https://ph.yhb.org.il/

אם מתאפשר כדאי לך להגיע לבית כנסת ביום חול או בשבת.

לימוד תורה כולל לימוד הלכה (כמו שציינתי לעיל) גם לימוד תורה שבכתב (פרשת השבוע ותנ"ך) ותורה שבע"פ (משנה או גמרא) לימוד אמונה ומוסר.

אתה יכול לחפש ברשת שיעורים שמתאימים לך, עדיף להשתתף בשיעור ממשי (לא וירטואלי) באיזה מקום.