רגשות כלפי ידיד קרוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/11/23 23:40 כז בחשון התשפד

שאלה

שלום וברכה,

אני כותבת כאן שאלה בהמשך למה שכתבתי בעבר לגבי אותו ידיד קרוב שהתפתחו אצלי רגשות כלפיו, התוודעתי בפניו לגבי הרגשות שלי הוא קיבל את זה יפה ובהבנה אבל הוא כרגע לא פנוי ואמר שיישמח שנישאר ידידים טובים, אמרתי לו שגם אני אשמח ושאני אדע לעשות את ההפרדה, אז המשכנו כרגיל ומאז לא דיברנו על הנושא, אבל בעצם יצא מצב שאני יותר ויותר רוצה את קרבתו, קשה לי מאוד עם זה אני מרגישה שהרגש רק מתגבר ומעקצץ לי בלב כל פעם שהוא מדבר על הבחורה איתה הוא רוצה להיות, לא יודעת אם כדאי שאציין זאת אך בואו נגיד שהבחורה לא מבני עמנו, בקיצור, אני בבעיה רצינית, כי אני הייתי רוצה יותר מזה יש פעמים שאני מדמיינת שאני איתו מתחתנת איתו ואז חוזרת למציאות שזה פשוט לא קורה, איך מתגברים, אני רוצה זוגיות אני רוצה אהבה אני רוצה שהרגש הזה יהיה כללי מי שבאמת רוצה אותי רואה אותי כמו שאני רואה אותו, אני מדברת הרבה על השם, משתדלת לעשות מצוות, מנסה להסיח את דעתי אבל קשה לי, מה עושים?

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

הנושא מסובך מאד. אין שום אפשרות להמשיך במצב כזה, אם הוא לא רוצה אותך כאשתו אין שום טעם להמשיך בידידות. אדם צריך להיות מכוון מטרה ולכן כל צורה שאיננה מביאה למטרה היא בזבוז זמן, אנרגיה ומחשבה. לכן למרות הכאב שיש לך, אבל אין ברירה וכנראה יש עוד בחורים טובים וראויים לך.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ