חלום על מחבלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/11/23 15:07 כד בחשון התשפד

שאלה

חלמתי על מחבל עם נשק בבית שלי, הניח אותו לרגע אחד בצד ואז רצתי לקחתי את הנשק יריתי לו בצד ימין בראש, הרגתי אותו, ואז הלכתי לחדר שלי וראיתי טיפות דם מתחת למיטה שלי ואת אצבעות הידיים של אותו מחבל שהרגתי עם נשק, כיאלו הוא חזר לחיים, רצתי לאבא שלי אמרתי לו הוא אמר לכל המשפחה שלי להיכנס לחדר, נכנסו לחדר השירותים נעלנו והוא נשאר עם דוד שלי ובן דוד שלי הם הזמינו משטרה והמשטרה הרגה את המחבל. מה זה אומר מה פירוש לחלום הזה?

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. במיוחד שזה קשור למשהו משמעותי שקורה עכשיו, ולתהליכים שהיא עוברת.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות, פחדים ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

אבל במקרה שלך זה מאוד ברור שזה נובע מהמצב הנוכחי של מה שקרה בשמחת תורה ומהמלחמה

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים,

אין לך מה לדאוג.

בהצלחה רבה