אוננות במחשבה על אבותיי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/11/23 10:24 כו בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב.

אני בחורה בת 22 חילונית מתחזקת.

לא מצאתי תשובה ברורה לגבי האם אוננות לבנות היא דבר מותר על פי התורה וההלכה. אשמח

לתשובה בנושא שאוכל להבין.

עוד דבר, בשתי הפעמים האחרונות שאוננתי (שהיו אחרי זמן רב שלא נגעתי בעצמי), זה היה לצלילי השיר ״אבותיי״ של דין דין אביב. בפעם הראשונה הגעתי לפורקן רק מהשיר עצמו, ובפעם השנייה הגעתי לפורקן עם השיר אבל גם חשבתי על אבותינו אברהם יצחק ויעקב (רק אמרתי את שמותיהם במחשבתי, לא פינטזתי שאני עושה איתם כלום).

האם עשיתי דבר חמור? הרגשתי טוב

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אוננות אצל בנות פחות חמורה מאוננות אצל בנים, שאין לנשים זרע לבטלה. אבל מאידך יש בכך משום ונשמרתם מכל דבר רע שחומרתו פחותה אבל לא ראוי לעשות כן.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ