יושרה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/12/23 17:36 כג בכסלו התשפד

שאלה

שלום רב,

אני עובדת כמזכירה במכון שנותן שרותים רפואיים. על מנת שלקוחות יקבלו החזר מקופת החולים אני צריכה להציע להם לפנות לקופ״ח ולבקש מהם שרות שקופת החולים נותנת עליו החזר שהוא לא בדיוק השירות שאנחנו נותנים . אנחנו עושים אבחונים והקופה נותנת החזר על טיפולים. מרגישה שזה לא ישר אומנם אנחנו נותנים שירותי טיפולים אבל לא במקרה שמשהו מגיע לאבחון. לסיכום מעקמים את המערכת כדי שאנשים יוכלו לקבל החזר מקופ״ח. באים לקראת אנשים כדי שיקבלו החזר אבל בחוסר יושרה מול קופ״ח. זו עבודה שהתחלתי לפני כחודשים וחצי שההכשרה לקחה זמן . ניסית להביע דעתי למנהל והוא אמר שאנחנו עוזרים לאנשים.מה לעשות? האם להתפטר?

תשובה

שלום לך,

אינני יודע בדיוק במה מדובר.

בד"כ האבחון או חלק או לפחות תנאי לטיפול. בלי אבחון אין טיפול. נכון שלפעמים חלק מהאבחון יהיה שלא צריך טיפול אבל לענ"ד זה חלק מההסכם עם הקופות.

בהצלחה

דוד לוי