ברית מילה במקום שהשמש לא זורחת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 14:07 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום לרב.

איך עושים ברית מילה לתינוק בארצות שיש בהן חושך במשך חצי שנה ואור במשך חצי שנה?

ארצות דוגמת פינלנד ונורוגיה. תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. לא ראוי לגור במקומות אלו, אלא בארץ ישראל.

ב. יש מספר שיטות הלכתיות, כיצד עושים שם שבת, חג וברית מילה. נהוג ברוב הקהילות לפי המקום הקרוב שמשם הגיע האדם. ויש נוהגים לפי לוח ארץ ישראל, ומחלקים שרירותית את היום ל 24 חלקים כאשר 12 יום ו 12 לילה. הדרך השנייה היא נוחה יותר שהיא עושה זמן אחיד לכל הגרים שם, ואילו לפי השיטה הראשונה זה תלוי בכל אדם מהיכן הגיע.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ