פגם הברית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 12:08 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

אני בן 14 ובשנה האחרונה מתחזק. התחלתי לשמור שבת, להקפיד על תפילין, שמירת עיניים, ועוד. אבל בעבר הייתי משהו שונה, הייתי לא שומר שיניים ומסתכל בכל מיני אתרים באינטרנט, והייתי, מחילה מכבודך, מנסה להוציא זרע לפעמים, מה שלא הצליח אף פעם. יש לי שני שאלות, איך ניתן לחזור בתשובה על כל הפעמים שהסתכלתי על הדברים האלה באינטרנט? והאם זה שניסיתי להוציא זרע ולא הצלחתי עדיין נחשב כאילו הוצאתי זרע?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני חושב שכדאי שתתעסק בדרך העומדת בפניך, תשתדל ללמוד תורה ומחשבות נקיות, חברה טובה וישרה, ואת העבר תשאיר בינתיים, כשתתחזק ודרכך תהיה סדורה וישרה כבר תמצא את הדרך כיצד לעשות תשובה על העבר.

בשורות טובות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ