ישראל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/11/23 10:36 יט בחשון התשפד

שאלה

כשאני מחפש את השם של מדינת ישראל בתורה אני לא מוצא. יש בני ישראל והארץ אבל אין ישראל שמית כמדינה.

אין לי ספק שזה ארצנו אבל לא מוזר שאין את השם ישראל?

אולי היה צריך לקרוא לזה כנען או משהו אחר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלתך לא הובנה לי היטב. אין בתנ"ך "מדינה" כלל והשם שהיה נקוט הוא "מלכות" שמואל אומר לשאול "ממלכות ישראל מעליך" . השם מדינה מופיע בימי הפרסים (אסתר, עזרא, נחמיה). בתקופת האבות הביטוי היה "ארץ כנען" שהיא נלקחה מבני כנען ונתנה לנו, אבל זה בתחילת ההתיישבות, אבל לאחר מכן השם כנען כבר לא מופיע בסמיכות לארץ. לכן אין משמעות למושג כנען אלא בתקופת האבות וכבוש הארץ.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ