תאורת רחוב

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 11:30 כא בחשון התשפד

שאלה

שלום רב,

בערב שבת כשאני הולכת לבית הכנסת - יש תאורת רחוב כאשר אני הולכת על המדרכה ואני מגיעה בערך מרחק של כ-3 צעדים אור שבעמוד החשמל נדלק באופן אוטומטי לאחר שאני עוברת את האור בעמוד החשמל נכבה באופן אוטומטי.

זה לאורך כל הרחוב - השאלה שלי האם מותר לי ללכת על המדרכה, או ללכת על הכביש ליד מכוניות שחונות (צמוד למכוניות) על מנת לא ללכת באמצע הכביש.

תודה, שנדע ימים שקטים ובשורות טובות לכל עם ישראל.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לכתחילה יש להשתדל לא לעבור תחת העמודים הללו. ועדיף אפילו להאריך את הדרך. אבל אם אין ברירה אפשר להקל שאתה לא צריך את הדלקת האור.

בשורות טובות

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ