איך זה אפשרי?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/11/23 12:05 כא בחשון התשפד

שאלה

היי אני רוצה לפתוח בזה שאני בחור בישיבה גבוהה ותאמת בהתחלה התחזקתי אבל לאט לאט אני רואה שכיום נראה בלתי אפשרי לשמור על צניעות עריות כל הנושא עם נשים אני לא מתכוון לעריות ממש אני מתכוון לשמירת העיניים דיבור שמיעה שמפורש כמה שכר יש לשומרים ואיזה עונש יש למפרים אך כיום איך אפשרי בכלל

(לא בא לצאת כנגד נשים ואני בטוח שלכן קשה אני מדבר מהצד של גברים) שכיום רוב ככל הנשים אפילו הדתיות לא אוספות את השיער או הולכות בזרועות חשופות שזה נשמע שטות אבל ידוע שזה אסור גם לראות זה רשום במשנה בורה קראתי בעצמי אז נכנס בי יאוש (שזה בעצמו נורא) איך אמורים לשמור הכל איך?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך להמנע מהנאה אבל אם אדם רואה ואין מחשבתו על כך ואיננו רוצה להנאות מראיה זו, לא עובר על איסור והרי זה כאונס, אבל ברור שאין ללכת למקום שידוע שזה נמצא שם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ