נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/11/23 10:58 יט בחשון התשפד

שאלה

היי הרב אני בת 19 והתחלתי

לצאת עם מישהו וקשה לי לשמור נגיעה

הכוונה חיבוק בהתחלה הרב אומרים לי שאני עושה עבירות חמורות בשמיים אבל אני לא רואה בזה משהו רע

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בודאי שחיבוק יש בו להראות אהבה מיוחדת, כפי שנאמר "שמאלו תחת ראשי וימינו תחבקני" אבל כל זה נכון בין איש ואשתו המיוחדת לו. חיבוק כשהוא עם כל אחד, ממעט מערך החיבוק, וחלילה יכול לגרום שגם החיבוק האמיתי בין איש ואשתו מאבד את המיוחדות שלו.

התורה אסרה קירבה בין בחור ובחור וחכמינו ברוב חכמתם ידעו שפעמים רבות זה מתחיל בדבר מסוים ואין אנו יודעים לאן כל דבר מגיע, ואין אפוטרופוס לעריות. על כן למרות חשיבות החיבוק יש להשמר ממנו עד שאיש ואשה נהיים זוג.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ