יסורים איומים אחרי תשובה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/11/23 10:13 יז בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

מזה שנתיים אני בתוך יסורים איומים וקשים על תשובה שעשיתי על עריות. העוונות הקשים ביותר שקיימים.

קצרה היריעה מלתאר את מה שעובר עלי זה גיהנום עצום וגדול שירד עלי רק בגלל שעשיתי על כך תשובה.

מנסה לתאר את מה שעובר עלי אבל היד שלי רועדת ממה שהקדוש ברוך הוא מביא עלי.

למשל שני מלאכים שלא מפסיקים לדבר אלי בתוך הראש, רעידות בכל הגוף ובראש וזה עוד כלום.

אני מחפש נחמה, עזרה, אני במצוקה איומה היסורים הם איומים ונוראים. מה כדאי לי לעשות ?

תשובה

שלום וברכה

מטבע הדברים, אני לא חשוף לכל הסיפור כפי שעובר עליך, למן הנפילה ועד לקימה, ומן העוון ועד ניסיונות הקימה.

אולם שתי עצות אני מבקש לתת מתוך דברי חכמים רבים שכתבו על התשובה. אם הן מכוונות - טוב הדבר, ואם הם לא נופלות על לבך - אנא שוב, וננסה לחפש דרך אחרת.

ראשונה בעצות היא להוסיף למחשבות התשובה גם תיקון מסוים, שלא עשית קודם לכן, בתחומי העריות, או הזהירות מפגיעה גם בבין אדם לחברו שבעריות. זוהי המשמעות המעשית (יש כמובן עוד הרבה רבדים של משמעויות) של הפיכת זדונות לזכויות - כך שהנפילה לא רק תיחרט כמקום רע שהיית בו, אלא גם כמנוע לצמיחה. לשינוי. לפריצה חדשה. כמובן שאם הייתה גם פגיעה באישה אחרת או באיש אחרת - לא לחדול מלנסות לרצות אותם, לבקש את סליחתם.

שניה בהן היא לקרוא את הדברים שכתבו כל גדולינו, ממש כולם, למן חז"ל ועד אחרון העוסקים בענייני תשובה. להזכיר לנו כי לא נוצרנו באופן כזה שלא ניפול, אלא שאנחנו נופלים, והתביעה מאתנו היא לקום, והקב"ה פותח שערי תשובה ורחמים, ומצפה לנו.

כל טוב ודרך צלחה