חיצוניות הדת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/10/23 22:39 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה אני ממש התחזקתי התחלתי לשמור שבת וחג כשרות שלוש תפילות ביום ותפילין.

אני התחלתי לשים ציצית באופן קבוע ומשפחה יודעת על זה (אני בא ממשפחה חילונית לגמרי) ואין להם בעיה אם זה לאחרונה משהו בי אומר לי שאני צריך להוציא את הציצת מחוץ לבגדים ואני גם ממש רוצה להתחיל לחבוש כיפה אבל אני לא בטוח שהמשפחה שלי תאהב את זה.

תוכל בבקשה לכוון אותי בנוגע לאיך אני צריך לעשות את זה ובאיזו הדרגה?.

ותודה ממש על העזרה זה ממש לא מובן מאליו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדי להתקדם היטב בדרכך החדשה, נראה שאתה צריך אדם חכם ומבין שיהיה סמוך אליך, יכיר את הבעיות העלולות להתגלות בדרכך החדשה ובייחוד היחס להורים. על כן אינני יכול לענות לך בצורה פרטנית. אבל נראה לי שהוצאת ציציות החוצה זה מנהג חשוב שהוזכר, אבל לא כחיוב הלכתי או מנהג מחייב, ועל כן רבים לא מוציאים ציציות החוצה, על כן כדאי להתמודד עם דברים שהם מצוות תורה או חכמים לפני שנכנסים למנהג ציציות. אולם אם הרגשתך שההורים לא אכפת להם אזי אין שאלה ועשה זו בהצלחה. גם לגבי כיפה התשובה הכללית כפי שכתבתי, אבל צריך דיון על המצב הפרטי. אבל ברור שנושא הכיפה חשוב יותר (מבחינה ערכית) מאשר הוצאת ציציות.

עלה והצלח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ