חלום על נפטרים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/10/23 17:18 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב

אחי נפטר לפני חודש וחצי .

הוא נפל ממדרון גבוהה והידרדר.

לפני שנה נפטר בן דוד שלי ,

בתאונה ביום שבת בשריפה. הרכב פשוט עלה באש.

אבל חלמתי בערך חודשיים לפני שאחי נפטר שהבן דוד בא בחלום חיבק אותי ונישק ולקח משהן והלך .

כשסיפרתי לרב , אחרי שאחי נפטר הוא אמר אמר שמה שלקח היה לקחת את אחי .

הןא אמר אם חולמים על נפטר עם חולצה אדומה בחלום יש לספר.

חלמתי על בן דוד שלי, שנראה קצת מוטרד

למרות שעשינו לו כבר 2 ספרי תורה והמון אמרו שחלמו שהוא שמח

חלמתי שהוא קצת מוטרד.

וחלמתי שאוסף ציורים לכל הנפטרים באסון

חלמתי שאחי מגיע ומברך אותו כי היה לו שנה שלמה לפני יומיים

בכל אופן , לפני שאחי בא לחזור למעלה

הוא קרא לי ואמר לי בואי נעשה סלפי

באתי לחדר קראתי גם לאחותי אמרתי לה אני לא מדמיינת נכון אני רואה את אסף

היא אמרה כן כן גם אני רואה

חיבקתי אותו חזק נישקתי אותו הוא חיבק אותי

אמרתי לו אספי אני אוהבת אותך מאוד אתה יודע הוא אמר כן אני יודע אמרתי לו אתה צריך משהו אני יעשה בשבילך מה שאתה צריך הוא אמר לא לא הכל טוב באמת אמרתי לו באמת מה שצריך ותפסתי לו את הפנים והוא התרגש ואמר אני יודע.

הוא הביא לי תיק קטן שיש בו שוקולד חטיף ובקבוק שמן קטן

אמר לי קחי שיהיה לך

התחבקנו שוב אמרתי לו אתה מרגיש שהתינוק בועט הוא אמר כן עוד מעט הוא ממש יבעט

( אני בהיריון )

וזהו. והלך

הוא לבש חולצה לבנה עם קשקושים אדומים מאחורה

אמרו לי שאדום פחות טוב לראות על נפטר

אז השאלה מה זה הקשקושים האדומים

רוב החולצה היתה לבנה

וחלמתי באותו חלום שבאותו חדר בכניסה לעןלם הבא שאחותי, נפרדה מאחות של הבן דוד שנפטר, וחיבקה אותה

כי אמרה לה שהלכה להיות איתו למעלה (אחותו )

והיא אמרה לה לא אל תלכי

ואני הרגעתי ביניהן ואמרתי להן אז מה הכל זמני בסוף נפגש כולנו .

אבל השאלה מה זה החלום

בהתחלה קמתי בהרגשה ממש טובה

ועכשיו לא יודעת.

תודה רבה הרב .

תשובה

שלום

חלומותייך מעידים על עומק רגישותך ועד כמה פטירתם נגעה בך מאוד עמוק וזה מאוד מובן.

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום. קל וחומר במקרה שיש ברקע פטירה של אדם קרוב כל כך, ועוד בצורה טראגית..

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, הוא יכול להגיד את הנוסח המופיע בסידורים בזמן ברכת כהנים, ואם מרגיש צורך, אז גם לעשות הטבת חלום בפני קרוביו וחבריו כפי שמופיע בחלק מהסידורים, וכמובן, תמיד טוב לתת צדקה, ואני ממש ממליץ לך להשקיע בעשיית דברים טובים לעילוי נשמתם.

אין לך מה לדאוג.

כל טוב