טלית ישנה לילד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/10/23 07:27 טו בחשון התשפד

שאלה

שלום הרב

יש איסור לתפור מטלית ישנה שלא בשימוש טלית קטנה יותר בשביל ילד בן 5 שביקש טלית מתנה?

(אני יודע שיש בגודל קטן פשוט זה נורא יקר)

תשובה

שלום וברכה

פוסקי ההלכה דנו בשאלה זו בהעברת הפתילים מטלית גדול לטלית קטן של ילד, והעמדה המקובלת היא לאיסור, גם בשל העובדה שמדובר בדרך כלל בגודל שאינו חייב בציצית לגבי אדם גדול ואם כן בהורדה מחיוב דאורייתא לדרבנן, וגם בשל העובדה כי בדרך כלל הטלית היא מצמר ואילו טלית קטן של ילד בדרך כלל לא.

אולם נראה כי היסודות האלה אינם רלוונטיים לשאלת הבד של הטלית, ועל כן נראה כי הדבר מותר.

כל טוב