הכנסת כלב הביתה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/10/23 21:45 יג בחשון התשפד

שאלה

שלום רב. במהלך המלחמה אני נחשפת ליותר ויותר כלבים שננטשים ונמסרם לסגר או לכלביות לאימוץ. בגלל המצב הנפשי האישי שלי שהתערער והידיעה שעכשיו יותר מתמיד יש כל כך הרבה כלבים חברי בית ובודדים הייתי רוצה לאמץ כלב. אנחנו גרים בדירה עם מרפסת קטנה ורציתי לדעת מה הן ההלכות לגבי הבאת כלב הביתה? אבא שלי אמר כי כלב בתוך הבית מביא איתו אנרגיה שלילית (והוא אמר כי ישתכנע רק אם אוכיח לו אחרת הלכתית), אבל אני חושבת שהכלב הזה יעשה לי טוב נפשית וירגיע אותי במיוחד בתקופה לחוצה כמו זו. לכן אשמח לדעת מה ההלכות לגבי כלב בבית ומה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין איסור הלכתי לגדל כלב בבית, אלא א"כ הנביחות שלו מפחידות, אבל אם זה בא לתועלת האדם אין איסור לגדל. אבל צריך שיהיה ברור שהוא מחוסן וכדו' לאחר בדיקה רפואית.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי\

מכון התורה והארץ