האם מותר לגבר להתחתן אם 2 נשים מיותר ?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/10/23 13:59 ט בחשון התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

קרה לי מקרה לא כל כך נעים ובעקבות אותו מיקרה אני מנסה להבין מה ההלכה אומרת היום ופעם והשאלה היא האם לגבר מותר לקחת ולהתחתן אם 2 נשים ויותר ואם זה כולל את הספרדים ???

תשובה

שלום

על פי דין תורה יש אפשרות לגבר להתחתן עם שתי נשים.

גם בתנ"ך ובחז"ל זו לא הייתה מציאות מאוד שכיחה, ונראה לי שהיא קרתה בעיקר אם היה איזשהו אילוץ שהוביל לכך.

באלף השנים האחרונות ישנו איסור של רבינו גרשום לשאת שתי נשים (חוץ מבמקרים מאוד מאוד יוצאי דופן, שלגביהם צריך אישור מיוחד).

אצל התימנים האיסור הזה לא נהג, אבל היום גם אצלם אין דבר כזה.

כל טוב