תכשיט שעליו חקוק התנ"ך

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/12/23 12:50 ח בטבת התשפד

שאלה

אתמול בלילה ראיתי בפייסבוק מודעה לחברת תכשיטים שעל כל התכשיטים שלהם יש אבן חן שעליה חקוק התנ"ך, מה יהיה דינו ההלכתי של התכשיט כספר קודש?, מה לעשות אם הוא נופל? והאם מותר להיכנס איתו לשירותים?

תשובה

שלום רב,

מופיעים בהלכה דיונים על פסוקים רשומים על היד או חקוקים על תכשיטים, ויש עליהם דין של פסוק וקדושתו עליו, לכן גם בנידון דידן יש לכסות את הפסוקים בלפחות כיסוי אחד כשנכנסים לשירותים.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר