זמן פתיחת נושאים בדייטים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 06/12/23 18:37 כג בכסלו התשפד

שאלה

שלום הרב. רציתי לשאול באיזה שלב נכון לספר לבחור בדייטים על בעיות מסויימות? כי יש לי בעיות הורמונליות והבנתי שכל מה שרפואי צריך עד הדייט השלישי.. אבל זה משהו שמאוד אישי. ולא נעים לספר כל כך מוקדם.

אשמח לדעת מתי הזמן הנכון לשתף בחור בדבר כזה.(וגם לא נעים לי לא לספר לו בכלל (כי שמעתי כבר עצה כזאת), כי זה באמת לא כזה פשוט וזה לא מתאים לא לדבר על זה בכלל.. )

תודה.

תשובה

שלום לך,

תזכי למצוות על רגישותך.

שאלתך חשובה וברור שצריך לספר על בעיות הורמונליות. בלי להכיר את פרטיהן , יש כאלו שניתן אחרי החתונה לומר שהיה מקח טעות והסתרת עובדות בסיסיות.

הדרך הנכונה היא אחרי שנוצר קשר מסוים, כדי לא לספר לכל אחד, ולפני שהקשר עמוק וניתוקו יכאב. לכן הציעו לך אחרי הדייט השלישי או הרביעי.

אפשר לספר זאת בנוכחות גורם רפואי שגם יסביר את המשמעות. אני יודע שרבני מכון פועה 026515050 מזמינים את הזוג לשיחה בנושא ואז ביחד עם הידיעה הם גם מציגים את המשמעויות והפתרונות האפשריים בהלכה. ייתכן שהם ירצו לראות את התיק הרפואי שלך לפני כן.

בדרך זו הדברים מדויקים יותר ובד"כ פחות מפחידים את השומע.

בהצלחה

דוד לוי