מחבלים החלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/10/23 18:00 ד בחשון התשפד

שאלה

היי

מעוניינת לדעת

בערב ראש השנה חלמתי חלום על מחבלים שמגיעים אלינו לבית ואני וההורים שלי מסתגרים בחדר שינה

זה היה סיוט ניסיתי להצעורר מהחלום ועדיין באו אלי סיוטים

לא סיפרתי על החלום וחשבתי שזה סתם חלום

ועכשיו שקרה מה שקרה עם המחבלים

כאילו אולי יד פירוש לחלום ??

אני אציין שאני גרה באשקלון

החלום היה בערב ראש השנה אחרי ארוחת החג בלילה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני אישית מאמין שחלום לעיתים מגלה נסתרות או עתידות. כתוב (ברכות נז:) "חלום אחד משישים לנבואה".

הבעיה היא שקשה לדעת מראש למה החלום מתכוון, לכן כתוב מצד שני: ''וחלומות השווא ידברון'' (זכריה י').

רק לאחר שהדבר קורה, מבינים שהחלום היה רמז לדבר, בדיוק כמו שאת מתארת.