כשרות

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 19/12/23 20:33 ז בטבת התשפד

שאלה

בזמן האחרון כאשר אני אוכלת אני מרגישה שבכל דבר שאני אוכלת יש משהו לא כשר, משפחתי שומרת כשרות גם מבחינת המוצרים גם מבחינת הכלים וגם באופן הבישול אך סתם לדוגמא כאשר אני אוכלת במבה לפעמים אני רואה נקודות קטנות על הבמבה שככל הנראה הם שייכים למוצר או שהם שייכים לחומרי הגלם מהם הוא עשוי אך בראש שלי אני מרגישה שזה לא כשר ושלס וחלילה מדובר במשהו שהוא לא כשר וזה גורם לי לא לאכול מזה יותר או להקיא, זה נורא מפריע לי מבחינה אישית ונפשית אשמח לדעת האם ההתנהלות שלי נכונה ואיך אפשר למנוע אותה אם ידוע שרשום על המוצר כשר, הוא בתוקף, או כאשר ידוע לי שזה בושל בכשרות אבל אני רואה נקודות של תבלינים וזה מפחיד אותי שמדובר במשהו לא כשר למרות שאני יודעת שהוא כשר

תשובה

שלום רב,

יש תופעה די ידועה שרגילים לכנות אותה עצבנות דתית, והיא מפיעה בכל מיני דרכים וצורות.

ברצוני לציין כאן כמה נקודות, בשאיפה שיועילו:

א. כפי תיאורך אין סיבה אמיתית לחשוש לכשרות המוצרים

ב. כנראה יש סיבה נפשית-פסיכולוגית שיושבת בתוכך וגורמת לתופעה זו. כדאי להציף את הדברים מול מי שמבין בדבר, כנראה רצוי לפנות אל מומחה בפסיכולוגיה.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר