מלחמה בזרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/10/23 16:41 יד בחשון התשפד

שאלה

שלום כבודו הרב לצערי הרב בעוונותי הרבים נפלתי גם אני מגיל 13 ועד עכשיו לפגם הברית , אני מגיל 15 מנסה ונלחם על היציאה מהסיוט הזה, אני מאמין גדול בקב"ה במיוחד עכשיו כתושב דרום בזמן המלחמה והטילים (אמונה חזקה מאוד!!!) , לצערי אני לא מסוגל לשמור שבת וגם לא מעוניין (יסלח לי אלוקים) ואין באפשרותי להפסיק להיות בטלפון שלא כשר אבל אני כן רוצה לעשות מאמץ בהתחזקות , טבלתי במקווה בכיפור, ברוך ה' הקב"ה נתן לי בגיל 16 ועד עכשיו הצלחות גדולות בתחום התקשורת(רדיו , ראיונות עם מפורסמים ,ובעזרת בה טלוויזיה בהמשך) ,אבל אני חושב שעם לא הייתי עושה את פגם הברית אלוקים היה מביא אותי למקום הרבה יותר גדול, הקב"ה נותן לי ברכה בצורה בלתי רגילה ולא יאמנת ואני גם מעוניין בזוגיות (אני יותר גדול מהגיל בבגרות ואני לא מעוניין לשכב עד חתונה) ואולי בגלל זה הקב"ה לא נותן לי בגלל פגם הברית , אני מאמין מאוד גדול אני חוגג חגים צמתי בכיפור ועשיתי את כול ספר דברים(דוגמאות לכבודו הרב על האמונה שלי) , כבודו הרב בחודש האחרון התחלתי לעשות התבודדות ולדבר עם הקב"ה וזה עוזר לנשמה אבל לצערי הזרע לבטלה לא נפסק, אני רוצה כבר לצעוק יש לי נשמה צדיקה גם עם אני מסורתי זה כבר הבנתי , לשמחתי אני מצליח לשמור כבר שלושה ימים בנסיונות אדירים(מאז המלחמה) מאז תחילת המלחמה הקב"ה נותן לי חוסן מנטלי מטורף (אני קרוב מאוד לטווח הטילים אז אני מקבל הרבה אזקעות) אני לא רגיל כי עברתי מירושלים לדרום לפני שתיים, סליחה כבודו הרב על ההרחבה פשוט חשוב לי לתת קצת רקע , כבודו הרב אני נחוש לנצח במלחמה , זה שהקב"ה אוהב אותי אני כבר יודע והוא הוכיח לי את זה ועכשיו מוכיח לי כיפליים, אני קורא היום בפעם הראשונה את התיקון הכללי ורציתי את עזרתו של הרב לנצח את המלחמה ולהתחיל לשמור על הברית ולהתחזק , תודה כבודו הרב שנדע ימים טובים מאלה!!!!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אשריך. תזכה לכל הברכות.

מבקש לציין בפניך: שמירת שבת חשובה בעיני הקב"ה לא פחות משמירת הברית - אולי אפילו יותר חשובה.

אני לא רוצה ללחוץ עליך חלילה. כל אדם צריך להתקדם בקצב שלו ובכוח שלו.

אני בטוח שנשמה גדולה כמו שיש לך תשמח להתקדם גם בשמירת שבת.

כמו שאתה מתנהל עם שמירת הברית: בלי לחץ, בלי מתח, העקר להתקדם. גם אם נופלים קמים וממשיכים.

ככה גם בעניין שבת, אני ממליץ לך להתחיל במשהו קטן. רק להזכיר לעצמך שיש שבת, ומכאן בקצב שלך, לאט לאט תתקדם כמה שאתה יכול.

חשוב מאוד ששמירת שבת תבוא מתוך שמחה ושלמות לא מתוך לחץ ופחד - חלילה.

אולי צעד ראשון - ללכת לבית כנסת בערב שבת? לעשות קידוש?

חומר למחשבה.

אני בטוח שאתה עוד תגיע רחוק, תגיע לגדולות גם בתקשורת וגם בקדושה.

בהצלחה!