שאלה בנוגע לשם פרטי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/10/23 11:58 כו בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי בבקשה לקבל מידע אודות שמי.

שמי יוסי, אני בן 34, נקראתי על שם אחיה של אמי, שנפטר בגיל צעיר ממחלה.

והוא נקרא על שם סבא של אמי, שגם הוא נפטר בגיל צעיר.

ידוע לי שזה לא נהוג ולא מומלץ לקרוא בשם של קרוב שמת בדמי ימיו.

מעולם לא הרגשתי חיבור לשם שלי. אך לשם יוסף (כמו שמופיע אצלי בת.ז) אני יותר מתחבר.

ההורים תמיד קוראים לי יוסי, אז הצגתי את עצמי לכל האנשים סביבי כל חיי בשם יוסי.

גם לאחיה של אמי, בת.ז הוא נקרא יוסף, אך כולם קראו לו יוסי.

רציתי לשאול האם יוסי ויוסף זה אותו שם לפי התורה?

האם למזל טוב מומלץ שאתחיל להציג את עצמי ושיקראו לי יוסף?

או שמומלץ בכלל להחליף שם.

אשמח לתשובה.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יוסי הוא קיצור של יוסף, כפי שאתה מעיד בעצמך שכך רשום בתעודת הזהות שלך.

אני סבור כמוך שנכון לקרא לעצמך יוסף וכך לדרוש מכל הסביבה שלך.

יש חיזוק נוסף לשם שלך כאשר קוראים לך לעלות לתורה בשם יוסף ולאחר מכן מברכים אותך (מי שברך...) בשם יוסף. כך כולם שומעים ורואים שאתה יוסף.