מלחמה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/10/23 22:35 ו בחשון התשפד

שאלה

היי חבר שלי בצבא ועכשיו בגלל המלחמה אני ממש בלחץ הוא בגבול עזה..

תכף שבת ורציתי לשאול אם מותר לי להשאיר את הטלפון דולק ולענות רק לשיחות שהוא מתקשר אליי?

בלי שום דבר אחר רק בשביל תקשורת לשמור על השקט הנפשי שלי בשבת????????❤️❤️

תשובה

שלום לך,

בשבת כל מלאכתך עשויה ועליך להקפיד שלא לחלל שבת.

אין היתר שהוא יתקשר להרגיע אותך - האם הוא יעשה זאת כל דקה ?

ההיתר לטלפן בשבת זה רק כדי להזעיק עזרה של רופא וכד ולא כדי לעזור למה שעוד לא קרה,

הידיעה מה מצבו אינה משנה דבר במציאות, כיון שאינך יכולה לעזור לו.

בנוסף - כאשר הוא יהיה בלחימה הוא לא יוכל להתקשר במשך ימים ארוכים מחשש לחשיפת מקומו לאויב.

תזכי למצוות ותאזרי בסבלנות כמובן גם אל תשמעי חדשות בשבת

דוד לוי