פתירת חלום

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/10/23 16:21 כה בתשרי התשפד

שאלה

יש אחד שהייתי רוצה לחזק איתו את הקשר,חבר משותף שלי עם חברים נוספים.

וחלמתי שהוא היה בבית שלי עם עוד מישהו שאני לא בטוח מי זה

וראינו סרט…ופתאום הוא הדליק סיגריה ואני ממש נלחצתי אמרתי לו שזה החדר של ההורים שלי ושיכבה את זה עכשיו והוא פשוט שם את הראש של הסיגריה בפה וכיבה אותה על הלשון וזה כאב לי לראות את זה!!הלחיץ אותי ממש עד כדי כך שהתעוררת..

אין יותר מידי קשר ביני לבן אדם הזה ביום יום אבל עניין אותי מה זה אומר כי אני לא ממש מכיר אותו..

והרבה פעמים כשאני חולם משהו בסוף קורה לי במציאות משהו דומה שמזכיר לי אותו או שזה באמת קורה…

תשובה

שלום

באופן כללי מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

זה פשוט אומר כנראה שהנושא הזה מעסיק אותך במודע או שלא במודע.

כל טוב