כמה נושאים אני לא יודע איך להסביר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/10/23 05:26 כג בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד רב יש לי 2 שאלות שלא קשורות אחת לשנייה

1. אני ישן באותו חדר אם אחותי בת ה 15 כמובן כל אחד במיטות נפרדות אבל רציתי לדעת אם יש פה איזשהו איסור (חשוב לציין שיש סלון אבל אמא שלי לא מסכימה לי לישון אני חייב בחדר האם אני עובר על איזשהו איסור?

2. ראיתי סרטון של אחד הרבנים שאומר לפרסם את שם השם אז פרסמתי כל מיני ברכות באינסטגרם ובאחת מהם פרסמתי סטורי של קריאת שמע שמעל המיטה ובגלל שהיא ארוכה פרסמתי אותה בחלקים אבל אחרי כמה דקות מחקתי מחשש כי לא ידעתי אם מי שראה את הסטורי יודע איך מקריאים אותה ומה עושים אחרי או לפני ועכשיו אני פוחד שמישהו הקריא ובזמן שהוא קרא מחקתי אותה והוא לא יכל לסיים אותה או שהוא קרא את הברכה ואחרי שתה מים או עשה משהו שאסור הרב אני מודאג אשמח שתענה לי בהקדם האפשרי

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אם הדלת של החדר אינה נעולה, וברוב הלילות אמכם נמצאת ויכולה להכנס לחדר בלי לשאול אתכם, אז אין ייחוד.

אם אתה רוצה להרגיש בטוח לחלוטין, תשאיר בלילה את הדלת של החדר פתוחה באופן מלא או חלקי.

בשאלה השניה אין לך מה לחשוש, לא עשית שום חטא.

מהשאלות שלך עולות שתי מסקנות.

1. לא כל מה שרבנים אומרים בסרטונים אתה צריך לעשות. "לפרסם את שם השם בעולם" זה עדיין לא התפקיד שלך, זה תפקיד של מבוגרים.

2. בשתי השאלות שלך אתה מפחד שאתה "לא בסדר". צריך לזכור שד' אוהב אותנו, ויודע את הכוונות הטובות שלנו, לכן לא צריך לפחד.

נכון מאוד לשאול רבנים כשיש לך ספקות כמו כאן, אבל לא צריך לפחד. גם אם יתברר שטעית, ד' לא ימהר להעניש אותך, להיפך יש לך זכות גדולה שאתה משתדל ללכת בדרכו.