מה עליי לעשות מול תחרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/10/23 23:08 כב בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני בעל חנות תכשיטים בצפון. ביום שישי בחור פתח דוכן (חיבר כמה שולחנות) ממש מול החנות שלי והחל למכור תכשיטים. האם אני יכול לבקש מהעירייה שיזיזו את הדוכן שלו? הרי אני משלם ארנונה לעירייה אז למה שיאפשרו למישהו לפתוח דוכן מול החנות?

תשובה

שלום וברכה

נקודת המוצא של ההלכה היא שהיא תומכת בתחרות חופשית, אם היא נעשית בהגינות.

ולכן, אם הייתה נפתחת חנות מולך - אפשר שבמצבים מסוימים זו לא התנהגות יפה מצד המוכר האחר - אולם ברוב המקרים לא היה מקום להתערב מבחינה הלכתית.

אולם, מה שאתה מתאר הוא תחרות לא הוגנת, שהלוא הוא אינו משלם מיסים וכדו'.

מותר לך אפוא לפנות לעירייה ולתבוע שיאכפו את ההגינות במסחר.

ואם העירייה מתירה לדוכני רחוב מזדמנים למכור על אף שזה פוגע במשלמי ארנונה - להצביע עבור מועמד אחר, שיאפשר מסחר בהגינות.

כל טוב