היחס שלי לבניין בית שלישי

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 20/12/23 13:07 ח בטבת התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב ..

אשמח לדעת מה עניין בניית בית המקדש ..

האם כל אחד צריך לעשות משהו כדי להקים את בית המקדש ..האם זה אמור להיות

כל תחליט חיינו כל רצונותנו צריכים להיתנכז לזה ??

יש אומרים שאנחנו צריכים לבנות את בית המקדש או לפחות לקדם את העניין ..

ואין טעם בכלל לחכות למשיח שיבנה

את הבניין השלישי, אלה ..

אנחנו צריכים לתכנן תוכניות פיזיות

שהכל יעמוד ביום פקודה ..

אני חייב שמשהו יעשה לי אם זה סדר ..

אני לא מבין

כי חשבתי שאנחנו עושים עבודה נפשית

ומתעלים מעלה מעלה בעזרת בונים כלים

שנוכל לקבל יותר אורות כדי להשפיע יותר

ונגיע ללקבל על מנת להשפיע..

אבל איפה בית המקדש בעניין הזה ?

אנחנו צריכים נביאים ?

אנחנו צריכים אורים ותומים?

תשובה

שלום רב,

ישנן שלוש דעות לגבי בניית בית המקדש, על ידי מי תיעשה:

א. הרמב"ם - אחרי ביאת המשיח ובאמצעותו ייבנה בית המקדש

ב. רש"י: בית המקדש יירד מן השמיים

ג. עם ישראל יבנה את בית המקדש

שיטות א. וב. הן העיקריות המקובלות בדרך כלל, ולכן אין עלינו לבנות בית המקדש בפועל. אבל: חוץ מהעבודה הרוחנית לזכר בית המקדש שמלווה אותנו בכמה וכמה מקומות בהלכה ובמנהג, כגון זכר קרבן הפסח בליל הסדר בזרוע, בביצה, בכורך ובאפיקומן, שבירת הכוס בחופה, באמירת קרבנות בתפילות ועוד ועוד, עלינו גם לבנות געגועין נפשיים לבניית בית המקדש ולהתכונן מעשית. לשם כך רצוי ללמוד את ההלכות המעשיות של חיי בית המקדש - דיני טומאה וטהרה, עבודה וקרבנות וכו׳- נושאים שמופיעים בהרחבה בתלמוד כמעט בכל מסכת. ולא פחות חשוב: ללמוד ולהבין את משמעותן הרוחנית וערכן אליהם אנחנו שואפים ומצפים.

בברכה רבה,

ירון אנגלמאייר