אכילת שוקולד לא כשר בהריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/10/23 10:27 יט בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני ב"ה בהריון שבוע 10 ואחותי נתנה לי לאכול שוקולד ואלרי שאכלתי ממנו 2 קוביות שמתי לב שלא רשום על האריזה שהוא כשר אבל רשום נגיד בעברית את הרשימת מרכיבים זה שוקולד של חברת מילקנ של אוראו ואני ממש פחדת שלא עשיתי חלילה נזק לעובר אני ממש מקפידה בקטע של כשרות במיוחד עכשיו בהריון ופשוט הייתי בטוחה שזה כשר כי לחברה הזאת יש מוצרים כשרים בארץ יש לי איך לכפר על זה חוששת ומודאגת ממש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אני מבין את הכאב על כך שאכלת את השוקולד הזה. אבל מכיוון שזה ספק האם השוקולד כשר או לא, ראוי להתוודות בתפילה אחת על אכילת מאכלות אסורות ולכלול בכך גם את המקרה הזה. ולקבל על עצמך שמכאן ואילך תשתדלי רק לאכול דברים שיש עליהם כשרות ידועה. כמו כן תמיד ראוי לתת צדקה לעניים לפחות בשווי שתי הקוביות.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ