מסכתות בגמרא

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/23 10:11 יז בתשרי התשפד

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני בעל תשובה והתחלתי ללמוד שס בעזרת השם יתברך אני עומד לסיים מסכת ברכות וחשבתי להתחיל ללמוד אחר כך את המסכתות האלו:

1-הוריות 2-שקלים 3-מכות 4-כריתות 5-חגיגה 6-תענית 7-תמורה 8-ביצה.

שאלתי היא האם הסדר טוב?

האם לשנות משהו אינני יודע לכן שואל..

(כמובן שברצוני ללמוד עוד ועוד, וברגע שאסיים את הסדר שרשמתי פה אעשה עוד סדר של מסכתות ללמידה וכן הלאה וכן הלאה

מקווה כבר להכנס לישיבה אבל יש התנגדות גדולה מצד המשפחה..)

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הייתי מציע להתחיל בביצה, מכות, תענית שהן קלות יותר, לעומת כריתות, חגיה, תמורה. הדרך היא מהקל לכבד.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ