החלקה ותספורת בחול המועד

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/10/23 08:54 טז בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב מועדים לשמחה.

אני יודעת שאסור להסתפר בחול המועד, האם גם נשים?

אני רציתי לקבוע ללכת לספר כדי לעשות החלקה ולגזור קצת את השיער למטה ורציתי לעשות את זה שבוע אחרי חול המועד. אמרתי למנהל שלי בעבודה והוא אמר חבל על הימי חופש (כי אני צריכה ללכת בבוקר לספר ולא אחרי צהריים) אז הוא אמר לי תקבעי בחול המועד עדיף לך.. ועכשיו אני מפחדת שבכלל זה אסור, הוא כאילו שכנע אותי לא לקחת חופש אחרי חול המועד כי הוא גם צריך אותי ויש הרבה עובדים חדשים שאני צריכה ללמד..

מה עליי לעשות? זה כאילו יש ברירה ואין ברירה כזה..

תשובה

שלום

איסור התספורת הוא גם לנשים.

החלקה מותר לעשות, אבל בלי לגזור שום דבר.

מציע שאו שתעשי רק החלקה, ואת גזירת הקצוות תמצאי הזדמנות אחרי החג, או שתתאמצי למצוא זמן להכל אחרי החג בלי לפגע בעבודה.

בהצלחה רבה

ומועדים לשמחה