השבעת בת זוג

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/10/23 10:36 טז בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב

התווכחתי עם הבת זוג שלי על סיפור מסוים שסיפרה לי שלדעתי הוא שקר מוחלט

בעבר היא הייתה מוכנה להשיבע שזה אמת וסרבתי

ואתמול אחרי דברנו על זה שוב ביקשתי שתשבע לי שזה אמת

האם אני המשביע עברתי על עבירה ?

ומה השלכות של שבועת שקר של הבת זוג ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שבועות הם מהדברים החמורים ויש בכך איסורים שונים וגם קללות ויש להזהר מכך מאד. היום אפילו בבתי דין כבר לא משביעים בגלל חומרת הדבר.

כמו כן אינני יודע את הלשון של ההשבעה, ויתכן שאין בה איסור אלא עברה מדרבנן.

בכו"א צריך לעשות תשובה (המשביע והנשבע) ולקבל על עצמם שלא ישבעו עוד.

מועדים לשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ