רעשים מוזרים בלילה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/09/23 13:04 יג בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב יש לי שאלה קצת מוזרה .

יש לילות שאני ובעלי ישנים ובאמצע הלילה שומעים קולות מוזרים מהקירות של הבית כמו דפיקות על הקיר או הליכות מהשכנים למעלה רעשים שבאים והולכים לסירוגין , יש לציין שלי ייתכן עקב המצב גם יש חלומות רעים בלילה . התחלתי לקרוא לפני שינה קריאת שמע , ויש לילות שאכן שהכל בסדר ותקין , ויש לילות ששוב נשמע את הצעדים על הקיר . אנחנו מתעוררים באמצע הלילה ואומרים תהילים או לומדים תורה וברגע שמתחילים ללמוד תורה שומעים את הכלבים של השכנים מתחילים לנבוח בחוץ . זו תופעה ממש לא נעימה , מה עלינו לעשות כדי שזה לא יקרה יותר ? זה דיי מלחיץ ולא נעים אשמח לכל טיפ ועצה מה לעשות .

תודה רבה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

מה שעשיתם לומר קריאת שמע זה דבר נכון בפני עצמו, לאו דווקא בגלל הרעשים, אלא כך סדר יומו של יהודי, שלפני השנה הוא מוסר את עצמו לקב"ה שיחזיר לו נשמתו בבוקר.

בכו"א אם יש עוד קולות יש לפנות לאנשי מקצוע שיבדקו את הנושא של הרעשים, אולי יש איזה תקלה באחת המערכות.

חג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ