תאונת דרכים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 13:08 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, לפני כשנתיים עשיתי תאונת דרכים ופגעתי באישה מבוגרת שהתפרצה לי לכביש והיא קיבלה מכה

כעט מתנהל משפט של נזקי גוף שבו היא מספרת כי חשה כאבים רבים בגופה ומתקשה ביום יום שלה (לצערי היא גם משקרת בהרבה דברים שלא קרו בזמן בתאונה על מנת לנסות להוציא יותר כסף)

מלבד הכסף שהיא תקבל אין לי עוד דרך לעזור לה

כמובן שהתנצלתי כשאר קרה המקרה והסברתי כי היא התפרצה והתאונה הייתה בלתי נמנעת.

מה אני יכולה לעשות בשביל להרגיש יותר טוב? החטא שגרמתי לה לכאבים לא עוזב אותי כבר שנתיים… נורא קשה לי

כל יום מתפללת לרפואתה

מה מלבד זה אני יכולה לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

טוב וראוי שתתפלי לרפואתה בתוך שאר חולי ישראל. אינני יודע אם התאונה הייתה אונס או שוגג אבל אם הדבר הוא שוגג יש מקום להשתדל לעשות לטובת הציבור, כדין שכל השוגג צריך להביא קרבן, וכעת שאין לנו בית מקדש, ראוי לעשות דבר לטובת הציבור, ובייחוד בנושאים הקרובים לזהירות בדרכים (אפשר להעביר שיחות לילדים, נוער, מבוגרים הדרכה על זה"ב וכו').

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ