מה לעשות עם קמע ישן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/09/23 10:50 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום. עשיתי סדר בחפציי ומצאתי קמע ישן ששכחתי מקיומו, מדובר על דיסקית עם תמונה של בבא סאלי ומאחור כתובות מילים שלא מבינה והעדפתי לא לקרוא גם.

לזכרוני זה קמע שנתנה לי אימי מלפני שנים. אני עצמי לא אוהבת את הדברים האלה ומנסה להאמין בבורא עולם למרות הקושי.

אני בת 35 גרושה, לא הצלחתי להביא ילדים אפילו שלא התגלתה בעיה רפואית לי או לבעלי לשעבר. הכל תקוע לי, בעיות בריאות כרוניות, בעיות כלכליות, תמיד מתפקשש משהו במקומוצ עבודה ולא מחזיק לאורך זמן, תמיד אני בנסיונות הישרדות קיומיים וקשים ולמען האמת נמאס לי מחיי. גם מצבם הבריאותי של הוריי הדרדר שניהם חלו בסרטן ומצב אימי נפשי קשה בשנה האחרונה ונכנסה לבית אבות עקב הקושי לטפל בה.

אני לא מעוניינת שיהיו אצלי קמעות כאלה ואחרים אני חוששת מהדברים האלה ומחזיקה רק אמונה בבורא עולם בליבי עד כמה שאפשר אני לבד בעולם וזהו נסיון לא פשוט.

מה עליי לעשות עם הקמע הזה הרי לזרוק אותו חלילה לא אזרוק. לאן ניתן למסור ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מאחל ומברך כי ייפתחו בפנייך שערים חדשים בשנה המתחדשת עכשיו, ותמצאי את דרכך בשמחה ובטוב לבב.

אם זו תחושתך, בכל בית כנסת יש "גניזה", וכיוון שמדובר בקמיע קטן אפשר להביא אותו לבית כנסת ולבקש שישימו אותו בגניזה.

כל טוב