למה ה' משתמש בשם רבים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/23 21:26 יא בתשרי התשפד

שאלה

כבוד הרב

האם תוכל בבקשה להסביר לי למה ה' מדבר בשם רבים בפסוקים אלו:

"וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, נַעֲשֶׂה אָדָם בְּצַלְמֵנוּ כִּדְמוּתֵנוּ; וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם, וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל-הָאָרֶץ, וּבְכָל-הָרֶמֶשׂ, הָרֹמֵשׂ עַל-הָאָרֶץ." בראשית א, כו

"וַיֹּאמֶר יְהוָה אֱלֹהִים, הֵן הָאָדָם הָיָה כְּאַחַד מִמֶּנּוּ, לָדַעַת, טוֹב וָרָע; וְעַתָּה פֶּן-יִשְׁלַח יָדוֹ, וְלָקַח גַּם מֵעֵץ הַחַיִּים, וְאָכַל, וָחַי לְעֹלָם". בראשית ג, כב

"הָבָה, נֵרְדָה, וְנָבְלָה שָׁם, שְׂפָתָם--אֲשֶׁר לֹא יִשְׁמְעוּ, אִישׁ שְׂפַת רֵעֵהוּ." בראשית יא, ז

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

האבן עזרא (פרק ג פסוק כב) מסביר את שלשת המקרים שאתה מציין:

"ואל תתמה על מלת ממנו כי כמוהו נעשה אדם בצלמנו הבה נרדה וזה דבור השם עם המלאכים".