ערל הטוען שהוא יהודי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/23 15:31 יא בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

הכרתי בחור בחול שבמקור הוא מאוקראינה ועכשיו גר בסלובקיה הוא סיפר לי שהוא גילה רק בגיל 20 שהוא יהודי דרך בדיקת דנא ודרך דברים היסטוריים על משפחתו, הוא אמר שאמא שלו יהודיה אך הוא לא עשה ברית מילה.

האם יש איסור על לקיים איתו כל סוג של יחסים? האם הוא לא נחשב ליהודי?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עקרונית יהודי ערל (לא נימול) הוא יהודי לכל דבר. מוטלת עליו החובה לקיים מצוות מילה לעצמו.

לשאלת יהדותו, הסיפור שאמו יהודיה אינו הוכחה חותכת ליהדותו. גם בדיקת ד.נ.א לא יכולה להוכיח שהוא יהודי.

אם את רוצה להיות בטוחה שאת בקשר עם יהודי צריך לוודא שהוא באמת יהודי.