שאלה בנוגע ל...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/10/23 14:32 יז בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב,

לפני 8 שנות לקחתי על עצמי לשמור כיפור. כל השנים שמרתי, שנה שעברה הייתי אחרי לידה בדיכאון לכן לא הצלחתי לצום.

השאלה היא כזאת: אם בן אדם צם בכיפור ונשבר באמצע האם זה נסלח? האם זה נחשב כהשתדלות? אני השנה עם תינוק תודה לאל , ומפחדת שאשבר בכיפור.

כמובן שאצום ואעשה הכל אך הפחד שלי שאשבר ולא אצליח לצום ואקבל עונש על זה

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נזכור שאלוקים איננו עריץ רשע חלילה!!!

אלוקים בוחן כליות ולב, הוא יודע להעריך את ההשתדלות ולהבין את הקושי. הוא יודע את כל האמת שבלב האדם ולא רק את המעשה החיצוני, כפי שנאמר לשמואל: "כי האדם יראה לעיניים וד' יראה ללבב".

עשי את אשר בכוחך ובטחי באל הטוב שייטיב את דינך.