עלייה לקבר שלא ביארצייט

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/09/23 17:54 ט בתשרי התשפד

שאלה

שלום הרב שרלו,

מתנצל על שאלה שאינה קשורה לדיני החג, בזמן ששואלין ודורשין בענייני החג.

אחרי יום כיפור בכוונתי לעלות לקבר של קרובת משפחה שיש לה יארצייט, ובאותה הזדמנות חשבתי לעלות גם לקבר של אמי ע"ה למרות שזה לא יארצייט שלה. האם מותר לי לומר על קברה את כל פרקי התהילים ואותיות נשמה למרות שזה לא יארצייט? אם במקרה יהיה מניין בסביבה, האם אוכל גם לומר על קברה קדיש?

תודה רבה!

גמר חתימה טובה, ושנזכה לגאולה שלמה ברחמים רבים ולתחיית המתים

תשובה

שלום וברכה

אם זה בשנה הראשונה - נהוג שלא,

ואם בשנים הבאות - בוודאי שמותר.

גמר חתימה טובה