צום כיפור לחולה נפש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/09/23 09:34 ט בתשרי התשפד

שאלה

אני בן אדם שומר מסורת מגיל 0 לאחרונה הוגדרתי על ידי ישראל כחולה מתמודד נפשית

אני לוקח המון כדורים פסיכיאטרים ואני צריך ללגום עם זה מים, בנוסף הבנתי לפי ההלכה שמי שחולה/נכה נפש לא חייב לצום בכלל,

ההפך אסור לו לצום

תשובה

שלום

לגבי החיוב לצום צריך חוות דעת של רופא שמכיר אותך שיגיד האם יש סכנה כלשהי בצום, ואם כן, אסור לצום (ואם מספיק שתיה לשיעורין, להסתפק בזה).

בהנחה שחייב לצום, אז אם חייב לקחת כדורים, אם יש יכולת לקחת בלי מים, תעשה כך, ואם חייב מים, אז לקחת את זה עם מעט מים מרים או מלוחים או עם קצת תמצית תה חזקה מאוד.

ההלכות המפורטות נמצאות כאן

https://www.srugim.co.il/?p=843019