האם זה חטא? אונאת דברים וניבול פה?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/09/23 12:48 ז בתשרי התשפד

שאלה

שלום רב,

א. צריך לתת לאנשים להתבטא, לא?

ב. האם להגיד למישהו שהוא נוכל וכלומניק ולא יוצלח זה ניבול פה, אונאת דברים, או שזה בגבולות המותר?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

א. צריך לתת לאנשים להתבטא אבל לא בדרך שפוגעת באחרים. כמו שמותר לכל אחד לנהוג בכביש אבל בלי לדרוס אחרים.

ב. אסור לומר דברים כאלו, גם לא בארבע עיניים אבל כאשר דברים כאלו נאמרים ויש נוספים במקום, זו הלבנת פנים שנחשבת עבירה דומה לרצח: " המלבין פני חברו ברבים כאילו שופך דמים".

התיקון היחיד למעשה קשה כזה:

1) להבין את חומרת המעשה ולהתחרט על כך.

2) להתנצל ולבקש מחילה ממי שנפגע, להמתין ולהפציר עד שיאמר שהוא מוחל.

3) לקבל על עצמך לא לחזור על מעשים קשים כאלו.