ייעוד בעולם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/09/23 21:15 ו בתשרי התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש עניין שמציק לי אז החלטתי לנסות לברר אות קצת.

אחרי שאנשים נפטרים, אז אומרים שהם נפטרו כי הם מילאו את הייעוד שלהם בעולם.

עכשיו אני לא יודעת מהו היעוד שלי, אבל אני משערת שבסופו של דבר המעשים הטובים שאני עושה כל דבר מהם יכול להיות הייעוד שלי.

עכשיו השאלה שלי היא הרי אם אמרנו שאנשים נפטרים אחרי שהם ממלאים את יעודם.

אז למה לי לנסות לעשות טוב בעולם ולמלא את היעוד שלי אם אני יודעת שבסופו אני אמות?

זה כאילו מרחיק אותי מהעשייה.

אמנם אני בכל זאת מנסה לעשות טוב אבל זה עדיין מציק לי.

מקווה שהשאלה ברורה

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אנחנו מאמינים בעולם הבא. העולם הזה הוא תחנה אחת במסלול ארוך.

מי שממלא את היעוד שלו בתחנה בעולם הזה ממשיך לתחנות הבאות עם כלי מלא ברכה, כל מעשיו הטובים מלווים אותו בהמשך הדרך, עד 120!

אם לא תעשי טוב בעולם ולא תמלאי את היעוד שלך - אי אפשר לדעת לאן את תמשיכי מכאן...

זו תשובה לפי שאלתך.

אבל התשובה האמתית: הדרך היחידה לחיות חיים אמתיים מלאי אושר בעולם הזה היא כאשר חיים את היעוד שלך בעולם. מי שחי באופן מלא את היעוד שלו זוכה לחיים שמחים ומאושרים שאין כמותם.