קניית מזוזה לנוצרי אוהב ישראל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/09/23 19:13 יב בתשרי התשפד

שאלה

שלום וברכה,

בזמן עבודתי בזמביה פגשתי נוצרי אוהב ישראל, שביקש ממני לקנות לו מזוזה.

1. האם הדבר אפשרי?

2. האם חשוב שהמזוזה שאקנה (אם ניתן) תהיה כשרה, או שדווקא צריך שלא תהיה כשרה?

תודה!

אוהד

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

הרמ"א (יו"ד סי' רצא סעי' ב) כתב:

"עכו"ם שביקש שיתנו לו מזוזה ורוצה לקבעה בפתחו אסור ליתנה לו (כך השיב מהרי"ל), ונראה לי דמ"מ במקום דאיכא למיחש משום איבה ושירע משום זה לישראל שרי (כנ"ל)",

אמנם בירושלמי פאה פ"א למדנו שרבי שלח מזוזה לאריטבון, ומשמע שאפשר לשלוח מזוזה, וכבר כתב בשאילתות שמא היה יהודי, ועוד שם בודאי ינהג כבוד במזוזה, אבל כשהוא נוצרי אוהב ישראל אין ראיה שינהג כבוד במזוזה ויש לאסור, וכן כתב בשד"ח בעניין מזוזה, לכן אפשר לשלוח לו מזוזה לא כשרה. עיין שו"ת צמח יהודה ח"ד סי' סא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ