צניחה וצלילה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/09/23 14:17 ד בתשרי התשפד

שאלה

‏היי הרב יש לי שאלה

‏אני ממש אוהבת אקסטרים ולעשות כל מיני דברים חדשים

‏לפני שנתיים עשיתי צניחה חופשית ואני מעוניינת לעשות שוב

‏במהלך השנתיים האלה כמובן התחזקתי יותר ואני ‏לא יודעת אם זה מסוכן ואם בכלל זה מותר מבחינת התורה ‏ואני מאוד רוצה לעשות את זה ביום הולדת ‏

‏כנ״ל גם לגבי צלילה ‏זה משהו חדש וחוויה שאני רואה את כל העולם שמתחת למים שזה בעצם מראה לי גם כמה גדול ה ‏ואני מאוד רוצה לחוות את זה ‏, גם בצניחה חופשית אני רואה בעצם את הארץ והנוף מלמעלה ואת גדולתו של הבורא, באמת אני אוהבת את זה ואת ההתרגשות לפני ואחרי , ואני באמת רוצה להאמין שאני אחזור בריאה ושלמה בעזרת השם יתברך

והשאלה אם זה מותר ואם זה נחשב סיכון?

הרי הסיכון בדברים האלה קטן מאוד

ואני מאמינה ואתפלל כמובן שאחזור בריאה ושלמה לעבדותו יתברך

אך האם זה מסוכן עד כדי ניקוי מהזכויות שלי?

אשמח לתשובה מפורטת וכנה

תודה

תשובה

שלום

אני לא מכיר את הנתונים, אבל נדמה לי ממה שקצת ראיתי, שבצניחה חופשית יש סיכון (לא מזערי) יותר גבוה (אני מתכוון לא רק למוות, אלא גם לחבלות ופציעות) מאשר בהתנהלות הרגילה ביום יום (וגם מנסיעה בדרכים).

בהנחה שזה נכון, אני לא מכיר היתר להיכנס לסכנה בשביל הנאה.

בצלילה, אם אינני טועה, אין כמעט סכנה (אם הדבר נעשה עם כל כללי הבטיחות ועם אנשי מקצוע).

אם זה נכון, אז זה מותר.

כל זה מלבד מה שצריך לבדוק בכל אחד מהם את האפשרות לעשות זאת בצניעות (גם אם זה בטוח לחלוטין, אין היתר כמובן לצנוח כשאת צמודה לחלוטין למדריך, וגם בצלילה צריך לשמור על הלכות צניעות).

כל טוב וגמר חתימה טובה