יחסי אישות כאשר הריון מסוכן לאישה מבחינה רפואית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/23 09:55 ט בתשרי התשפד

שאלה

ברוך ה׳ אשתי ילדה לפני כחודשיים.

לא מזמן היא נטהרה, אך מאז לא קיימנו יחסי אישות.

הסיבה העיקרית היא שאשתי ואני חוששים להכנס להריון בגלל מצבה הגופני והנפשי.

אשתי עברה הריון בסיכון קשה מאוד, וגם לידה קשה לפני פחות מחודשיים שהותירה בה קושי נפשי מצד אחד, אך מצד שני נראה שחשפה כמה בעיות רפואיות וגוף עייף ומרוסק.

הגוף שלה עוד לא קרוב ללחזור לעצמו, תקופה ארוכה שבה הייתי צריך כמעט לסעוד אותה.

הרופא שלה שלח אותה לכל מיני בדיקות בגלל חשש לבעיות במערכת הדם בגלל בצקות שלא עוברות ועוד.

כבר בתקופת ההריון בגלל ההריון בסיכון והפרדות כרומים, נאסר עלינו לקיים יחסי אישות, וגם כעת כשאנחנו כבר ״יכולים״ אנחנו בעצם נמנעים.

כבר כחצי שנה אנחנו לא קיימנו יחסי אישות, זוג טרי יחסית, יצא שיותר מחצי מהנישואין שלנו לא יכלנו לקיים ביאה.

אני יודע שיש אמצעי מניעה, אך אשתי שוללת את כולם על הסף.

אמצעי מניעה היא חוששת לקחת גם בגלל שכיחות של מחלת סרטן השד במשפחתה וגם בגלל שהרופא חושש שיש לה בעיה בכלי הדם בעקבות הבצקות שלא חולפות.

וכל שאר אמצעי המניעה שמצריכים הכנסה של אמצעי לאיבר מינה היא לא רוצה מכיוון שבלידה תפרו אותה לא נכון, ורק ממש לפני שבוע היא עברה תהליך של צריבה כדי לתקן את מה שנעשה לה ונראה שהיא בזמן הקרוב לא תרצה להתעסק יותר מדי באזור.

בעצם כעת אנחנו סוג של מתנזרים, וזה ממש קשה לי.

זה משפיע עלי נפשית, גם על הזוגיות שלנו ואפילו רוחנית.

מה אפשר לעשות? הייתכן שנגזר עלי לחיות חיי נזירות? (כמובן שגם לאשתי קשה מאוד והיא גם רוצה לקיים יחסי אישות אך חוששת מאוד).

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ללכת בבקשה לרופא מומחה, שיש לו ידע כולל, ולשמוע אליו, כמו כן יש לשאול אותו אלו אמצעיים להשתמש, ואח"כ להתייעץ עם רבנים. אפשר גם לפנות למכון פוע"ה שמתמחים בכך ויזמינו אתכם לפגישה.

חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ