מסילת ישרים והתניא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/23 09:00 כח באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

מה ההבדל בין מסילת ישרים והתניא? למיטב הבנתי, שניהם מדריכים אותנו לעבודת הבורא והתמודדת עם היצר הרע.

אשמח לשמוע אם אתה יודע מה דומה ומה שונה ביניהם.

אם אתה לא יודע אנא הפנה אותי לרב אחר.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

מסילת ישרים הוא ספר מוסר - כל עניינו הדרכה מוסרית: תיאור מידות שונות והדרכה ללכת בהן בקביעות.

תניא הוא ספר חסידות - גם הוא מדריך בעבודת ד' אבל מרחיב מאוד בענייני חסידות.

אני ממליץ לך לפתוח ולעיין בשני הספרים - כך תוכל להתרשם מהתכן שלהם.

גם אם אני משיב לך, אתה תמיד יכול לפנות לרבנים אחרים, וודאי תלמד מהם דברים רבים וחשובים.