האם הסכם בע"פ מחייב כנדר?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/09/23 20:37 כח באלול התשפג

שאלה

שלום

בני בן 14 ב"ה השנה התחיל ישיבה קטנה (ישיבה קדושה).

לפני שהתחיל עברנו תקופה לא פשוטה בבית, הבן לא רצה ללמוד בישיבה קדושה, הוא רצה לשלב עם לימודי ליבה.

אני מעשן המון שנים כ40 שנה וכל הסמן הילדים מבקשים שאפסיק לעשן כל הזמן.

באחד הימים עוד לפני שהבן שלי הסכים ללכת לישיבה והיינו ממש בסערת רגשות,

הוא ביקש שוב שאפסיק לעשן. אמרתי לו תלך לישיבה ואפסיק. לא דברנו על זה מעבר.

ב"ה בסופו של דבר הוא התחיל בישיבה ומאד מרוצה.

לא מזמן הוא אמר לי אבא אתה זוכר מה אמרת? אני זוכר והאמת ששמרתי את האופציה הזו תמיד(לעשות איתו את התנאי הזה) וגם התכוונתי לעמוד בזה.

מספר ימים הורדתי את הכמות משמועותית אך עדיין מעשן (לא לידו)

אני שואל איך אני עומד מבחינה הלכתית ובכלל בפני שמים? אני גם שואל האם אני יכול לעשות את זה בהדרגה ?

תודה רבה

ב"ה שנה טובה ובשורות טובות לכל ישראל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

נראה שעליך נאמר "נצחוני בני". אתה יכול לעשות התרת נדרים אבל היא צריכה להיות מפורטת לא כללית כפי שעושים בערב ראש השנה.

בברכת התורה והארץ

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי