צניעות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/09/23 19:31 כח באלול התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני והמשפחה שלי מאוד מאמינים, אנחנו עושים קידוש, חגים, צמים בכיפור, אני ואבי מברכים על אוכל, בני הבית מניחים תפילין, אוכלים כשר, ברכות השחר וכו׳..

החלטתי לקחת על עצמי צניעות לכבוד בורא עולם, ממש קניתי כמה חצאיות והתחלתי ללבוש אותן,

אך בעיניי הוריי היקרים זה קיצוני, אבי אמר לי שאמונה היא בלב ולא בלבוש, הוא צודק ב100% אך לדעתי צניעות זה דבר יפה ומוערך, זה מה שבורא עולם רוצה ומעדיף,

זה לא שהייתי מתלבשת ממש חשוף לפני, הייתי מתלבשת בג׳ינס וטי שירט (מדי פעם גופיה),

אבל ההורים שלי נורא מוטרדים מזה ואמא שלי מודאגת מכיוון שהם לא רוצים שאהיה קיצונית, הם כמובן מאוד בעד שמירת שבת, אך בעיניהם חצאיות זה מאוד קיצוני, הם ביקשו ממני להפסיק עם זה.

אינני יודעת מה לעשות, אשמח לעזרה :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת אוהבת את הקבלה.

כדאי תחילה לשלב פעם חצאית ופעם מכנסים רחבים ולאט לאט ההורים יבינו את הדברים.

כתיבה וחתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי